• Polarvinden

Besök hos kiropraktorn

Vikerkollen’s IT Imma Iz är en av våra mest arbetande hundar. Hon har gått i led de senaste 4 åren och är fantastisk lyhörd, kommandosäker och en hejdundrande farthållare. Imma har inte riktigt varit sig lik sedan hon valpade i juni-19. Hon har dragit sig undan, varit lite irriterad. Under säsongen så ville hon inte längre gå i led, men längre bak i spannet var helt okej.


Vi såg att hon var stel och hade ett kort steg och som förr ville hon inte gå upp i galopp.

Vi har gett henne massage och stretchat henne och så fick hon en laserbehandling hos Pirre på Hundia.

Vi bokade en tid hos veterinären Jörgen som också är kiropraktor. Bedömningen var att Immas bäcken hade roterat (vanligt vid valpning) och fastnat. Imma fick behandling under 90 minuter med först laser och ultraljud och sen arbetade Jörgen igenom Immas kropp. Imma var så foglig och när det släppte såg vi och kände vi hur hon slappnade av.

Att på nära håll få studera en skicklig yrkesman under behandling är så fascinerande. Vilket samspel med hunden, så varsam men bestämd, så väldigt uppmärksam på minsta lilla hos Imma. Imma fick förtroende och tillit till Jörgen, och så även vi.

Vi kan redan nu se och känna förändring efter behandlingen. Imma är mjuk, lätt i steget, gladare och leker med de andra. Det ska bli intressant att se henne i spannet om en vecka.

Tack till Jörgen Fureus och tack till Pirrko på Hundia


Linda och Åsa


77 visningar
 

©2020 by Polarvinden.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now